fredag 3 maj 2024

inloggad som

Boozt dubblar omsättningen — och tar in 40 miljoner

Malmöbaserade e-handelsbolaget Boozt tar in ytterligare 40 miljoner för att finansiera sin aggressiva expansion. I fjol mer än dubblades omsättningen till 440 miljoner kronor genom organisk tillväxt, men nu testar bolaget att öka takten ytterligare genom förvärvet av en mindre spelare i Malmö.

Det är de tidigare ägarna, med Verdane Capital i spetsen, som har skjutit till totalt 40 miljoner kronor genom en rad emissioner i klädhandelsbolaget. Övriga storägare är danska riskkapitalbolaget Sunstone Capital och skotillverkaren Ecco.

Boozt i Malmö är en i raden av e-handlare som investerarna de senaste åren flockats kring i kampen om att bli modebutiken nummer ett på nätet. Brandos, CDON och Kinneviks portföljbolag Zalando är några av konkurrenterna på den nordiska marknaden.

Hittills har Boozt visat illröda resultatsiffror. Inkluderat de senaste emissionerna har bolaget tagit in runt 300 miljoner kronor i riskkapital. När kassaflödet ska bli positivt vill vd Hermann Haraldsson inte precisera.

Hermann Haraldsson— Vi kommer allt närmare och vi kommer att nå en volym där vi blir lönsamma. Frågan är bara hur snabbt vi ska göra den resan, säger han till Rapidus.

I fjol ökade omsättningen från 215 till 440 miljoner kronor, enligt Hermann Haraldsson. Till största delen sker försäljningen på den nordiska marknaden och i veckan blev det klart att Boozt köper e-handeln Lucky Little Me i Malmö med en handfull anställda. Lucky Little Me är inriktat på barnkläder.

— Det talas en del om att e-handeln håller på att konsolideras och det här blir ett kontrollerat test hur stor andel av Lucky Little Mes kunder som vi kan konvertera till vår sajt. Blir det lyckat är det mycket möjligt att det blir fler förvärv, vi får en hel del propåer från mindre e-handelsbutiker, säger Hermann Haraldsson.

Boozt har sitt säte i Malmö med huvudkontor på Stortorget. Bolaget sysselsätter i dagsläget motsvarande 85 heltidstjänster. Lagret finns i Ängelholm.

Joel Lyth

Malmöbaserade e-handelsbolaget Boozt tar in ytterligare 40 miljoner för att finansiera sin aggressiva expansion. I fjol mer än dubblades omsättningen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.