lördag 11 maj 2024

inloggad som

Notified expanderar till Danmark

Skånska IT-bolaget Notified öppnar en filial i Köpenhamn. Bland de redan klara danska kunderna finns Telenor, Unilever, Match.com och försäkringsbolaget Tryg.

Notified, med 14 anställda i Malmö och Stockholm, utvecklar teknik som hjälper företag att hålla koll på vad som sägs om dem på nätet, i sociala medier och i traditionell press genom att söka efter specifika sökord i informationsflödet. Senaste verksamhetsåret, som slutade i april 2013, var Notifieds bästa hittills med en omsättning på 11,4 miljoner kronor och en vinst före skatt på 1,1 miljoner. I december slogs försäljningsrekordet med en försäljning på 2,5 miljoner kronor på en månad.

Delar av vinsten satsar nu på ett kontor på andra sidan Sundet, initialt med tre anställda.

Kristopher_Stenkula— Ambitionen är att öppna i Köpenhamn under våren, just nu letar vi lokal och rekryterar danska säljare, säger vd:n och grundaren Kristopher Stenkula.

Första året räknar han med att Danmark kommer ge ungefär två miljoner i intäkter, följt av fyra och åtta efterföljande år, alltså samma utveckling som Notified haft i Sverige.

— Danmark har potential att bli lika stort som Sverige för oss. De har en ganska traditionell mediebevakning och har inte hängt med i utvecklingen. Där ser vi en lucka som vi kan fylla, säger Kristopher Stenkula till Rapidus.

Jennie Lorentsson

Skånska IT-bolaget Notified öppnar en filial i Köpenhamn. Bland de redan klara danska kunderna finns Telenor, Unilever, Match.com och försäkringsbolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen