söndag 5 maj 2024

inloggad som

Malmöbolag värvar Øredev-chef

Mattias Georgsson Petrén som strax innan årsskiftet lämnande ledarrollen på utvecklarkonferensen Øredev går in som vd på affärssystembolaget Eseco System. Vd-skiftet sker med den uttalade målsättningen att växa på den nordiska marknaden inom affärssystem för e-handel.

Eseco system med tio anställda i Malmö tar fram affärssystem riktade mot e-handelsbolag och katalogföretag. Bland kunderna finns Me&I, Tres Bién Shop och Tvins.

mattias_petren— Senaste året har de lagt mycket kraft på att ta fram en webbaserad version av systemet och nu vill de få in en extern vd för en mer offensiv satsning, säger tillträdande vd:n Mattias Georgsson Petrén.

Sedan i höstas sitter han i bolagets styrelse och tillträdde i måndags även chefsrollen. Senaste räkenskapsåret, som slutade i juni 2013, omsatte verksamheten 8,9 miljoner kronor med ett resultat strax över nollstrecket.

— I år räknar vi med att växa med 15 procent och det är en tillväxttakt som vi ska kunna hålla de närmaste åren, säger Eseco Systems styrelseordförande och ägare Kurt Arvidsson

Han grundade bolaget för tretton år sedan och har under större delen av tiden också lett verksamheten.

— På sikt vill vi få in en partner som tar en ägarandel eller köper hela bolaget, på så vis når vi vår målsättning ännu fortare. Men först måste vi visa tillväxt och resultat som gör oss attraktiva för ett förvärv, säger Kurt Arvidsson.

Joel Lyth

Mattias Georgsson Petrén som strax innan årsskiftet lämnande ledarrollen på utvecklarkonferensen Øredev går in som vd på affärssystembolaget Eseco System. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.