måndag 29 april 2024

inloggad som

Vergic fyller kassan — tar in nytt riskkapital

Mjukvarubolaget Vergic i Malmö tar in nio miljoner kronor i en nyemission. Pengarna ska gå till expansion av säljstyrkan och vidare teknikutveckling.

Bakom investeringen står befintliga ägare som kosmetikaentreprenören Ulf Ljunggren och livsmedelsföretagaren Johan Andersson. Snabbväxaren Vergic har utvecklat ett verktyg för kundsupport i realtid på olika typer av webbsajter. Bland annat används mjukvaran inom e-handeln för att öka antalet avslut.

Bolaget håller nu på att anställa personal till Stockholmskontoret som öppnades ifjol. Ett antal nya utvecklare plockas också in i Malmö.

Johan Ringsberg— Idag är vi cirka 35 anställda, men under första halvåret räknar jag med att vi blir 40. Vi tittar nu också på hur vi ska gå med vår produkt utanför Sverige, till våra grannländer i ett första skede, säger affärsutvecklingschefen Johan Ringsberg till Rapidus.

Vergic samarbetar idag med IT-jättar som CGI, Evry och KnowIT för försäljning och implementering av mjukvaran. Verksamheten startades 2007 av nuvarande vd Alexander Lunde, Fredrik Lunde och Johan Ringsberg.

Trots att e-handeln utvecklats i rasande takt senaste åren kom så sent som i december en ny rapport som visar att varannan köpprocess på internet avbryts i förtid för att kunden känner sig vilse. Vergics patenterade mjukvara ska fånga upp just de användare som behöver personlig hjälp för att komma vidare. Bland dagens kundbolag märks Cdon och Försäkringskassan.

Vergic omsatte knappt 30 miljoner kronor under 2013 och räknar med att nå över 50 miljoner i år.

Kristian Svensson

Mjukvarubolaget Vergic i Malmö tar in nio miljoner kronor i en nyemission. Pengarna ska gå till expansion av säljstyrkan och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.