onsdag 6 december 2023

inloggad som

LU Bio fyller på kassan

I en nyemission som LU Bio avslutade i veckan har nuvarande ägare, inklusive Lunds universitet, tecknat sig för aktier motsvarande drygt sju miljoner kronor. Det är i första hand portföljbolaget Cantargia som kommer att få ett tillskott, uppger LU Bios ordförande Lars H. Bruzelius för Rapidus.

Lars_Bruzelius— Nu på fredag vid en extra bolagsstämma kommer Cantargias styrelse få bemyndigande att genomföra nyemissioner på upp till sex miljoner kronor. LU Bio garanterar åtminstone tre miljoner, säger Lars H. Bruzelius.

Cantargia går snart in i en kostsam fas med sin läkemedelskandidat för behandling av leukemi. Nästa steg är produktion inför toxikologiska studier. Om allt går enligt planen startar sedan studier i människa 2016, enligt projektledare Anki Malmborg-Hager.

Under våren hoppas LU Bio hitta en mer långsiktigt finansiell lösning för bolaget, antingen genom att utlicensiera rättigheterna, sälja hela projektet eller hitta fortsatt finansiering från riskkapitalbolag.

Utöver Cantargia satsar LU Bio främst på Follicum, som enligt Lars Bruzelius är väl finansierat i dag genom höstens tillskott från Vinnova och LU Bio.

Kvar i portföljen finns också XImmune, som sedan en tid tillbaka förhandlar med ett internationellt läkemedelsföretag om att ta över ansvaret och kostnaderna för den fortsatta utvecklingen, samt MD Pharma, där LU Bio letar efter en partner.

Elisabet Ottosson

I en nyemission som LU Bio avslutade i veckan har nuvarande ägare, inklusive Lunds universitet, tecknat sig för aktier motsvarande […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad