torsdag 18 april 2024

inloggad som

Snabbväxaren Apsis gör förvärv

Malmöföretaget Apsis köper upp mjukvarubolaget ProspectEye, också det i Malmö. 19 anställda följer med i affären.

ProspectEye har utvecklat en lead management-lösning som ger företag information om vilka som besöker deras hemsidor så att de kan göra riktade säljaktioner. Apsis står bakom system för riktade utskick via e-post och sms, och har senaste åren växt aggressivt.

— Vi ser en konsolidering på marknaden och en efterfrågan på mer automatiska lösningar. Tekniken från ProspectEye kommer att hjälpa oss att komma närmare kunderna, säger Apsis vd Kim Mortensen till Rapidus.

Säljare i affären är ProspectEyes grundare Mathias Thulin och Jonas Blanck, tidigare teknikchef på Apsis respektive säljansvarig på Lundalogik. Köpeskillingen hålls hemlig.

Apsis sysselsätter idag 185 anställda och räknar med en omsättning på 200 miljoner kronor för 2013. Majoritetsägare är norska riskkapitalbolaget Norvestor, medan mindre delar ägs av personalen med tidigare vd:n Anders Frankel i spetsen.

Kristian Svensson

Malmöföretaget Apsis köper upp mjukvarubolaget ProspectEye, också det i Malmö. 19 anställda följer med i affären. ProspectEye har utvecklat en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Miljonregn över skånska startups

    ,
    Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

  • Det offentliga räds inte NIS2

    I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

  • Sandberg donerar 100 Mkr

    Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning.