fredag 26 april 2024

inloggad som

Qgroup bygger vidare med nya dotterbolag

Malmöbaserade Qgroup har värvat Troels Olsen från konkurrenten Ework för att leda ett nytt dotterbolag i Stockholm, inriktat mot bank- och finanssektorn. Även på hemmaplan ynglar IT-konsultkoncernen av sig.

Det nya dotterbolaget har ännu inget namn, men ska vara igång efter årsskiftet. Under första kvartalet räknar Qgroups vd Jon Carvell med att vara 3-4 personer på plats i Stockholm. Målgruppen blir försäkringsbolag, banker och finansinstitut. Troels Olsen, som i dag ansvarar för kundkontakterna i Norden inom just bank- och finanssektorn för Ework, blir vd och minoritetsägare.

Parallellt är Qgroup på väg att starta ett nytt dotterbolag i Malmö inom så kallad configuration management, som används för att hålla ordning på konfigurationer, livscykler och dylikt i hård- och mjukvara.

Med de fyra existerande dotterbolagen sysselsätter koncernen i dag närmare 70 anställda, varav en handfull i Göteborg och resten i Malmö. Bland kunderna finns Axis, Skanska och Malmö stad. Huvudägare i Qgroup är Jon Carvell samt Create-veteranerna Mikael Kretz och Håkan Paulsson. I början av hösten fick trion in Mohammed Al-Amoudi som ny delägare då den saudiske affärsmannen investerade fem miljoner kronor.

Erik Olausson

Malmöbaserade Qgroup har värvat Troels Olsen från konkurrenten Ework för att leda ett nytt dotterbolag i Stockholm, inriktat mot bank- […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.