onsdag 15 maj 2024

inloggad som

… där var tredje uppsagd redan fått nytt jobb

290 fast anställda i Lund blev formellt uppsagda i början av augusti då plattformsbolaget ST-Ericsson delades upp mellan Ericsson och STMicroelectronics. Av dem har mer än en tredjedel redan fått nytt jobb, visar siffror från Trygghetsrådet som Rapidus tagit del av.

Ett 40-tal gick direkt till amerikanska processorjätten Intel, som startat en utvecklingsavdelning i Skåne inom Linux. Bland de återstående har knappt 220 anmält sig till Trygghetsrådet, som hjälper uppsagda tjänstemän på fackets och arbetsgivarens uppdrag. 70 av dem har redan fått nytt jobb, medan 4 startat egna företag. Och även för de återstående är utsikterna mycket goda, menar Trygghetsrådets regionchef Bo Altinius.

Bo_Altinius— Det är en fråga om tid. Arbetsmarknaden är god för dessa och det kommer gå fortare för dem att hitta nytt jobb än vad som är genomsnittligt för de vi hjälper, säger han.

Framförallt är det regionens IT-, telekom- och elektronikbolag som hittills sugit upp kompetens från ST-Ericsson. 66 av de 70 har fått jobb i Skåne, medan en har hittat ny anställning i Köpenhamn. 80 procent har fått jobb inom samma eller närliggande branscher.

Erik Olausson

290 fast anställda i Lund blev formellt uppsagda i början av augusti då plattformsbolaget ST-Ericsson delades upp mellan Ericsson och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad