fredag 26 april 2024

inloggad som

Dan Olofssons Sigma gör nytt förvärv

Sigma IT & Management förvärvar samtliga aktier i SharePointspecialisten Bool Nordic med 30 anställda i Lund. Uppköpet blir ännu ett steg i Sigma-koncernens offensiv på portalmarknaden.

Redan i oktober flaggade Sigma IT & Managements skånska regionchef Lars Lanker i en intervju med Rapidus att den befintliga personalstyrkan på 150 man skulle utökas, bland annat genom förvärv.

Lars_Lanker— Portallösningar är ett av de områden som vi har en uttalad strategi att växa inom. Där har vi gjort uppdrag åt VA Syd och Kristianstads kommun senaste året, men har samtidigt känt att det varit svårt att möta den efterfrågan som fanns på marknaden. När vi började titta på förvärv kom Bool snabbt upp på radarn, säger Lars Lanker till Rapidus.

Bool grundades så sent som 2008 av Anders Jehander, Johan Jernström och Erdogan Uçan. Den senare var också medgrundare till Varchar som 2006 blev uppköpta av Cybercom. Med stark inriktning mot SharePoint och webbportallösningar har bolaget visat snabb tillväxt och 2012 låg omsättningen på 20 miljoner med en vinst på 2,5 miljoner. Bland kunderna syns Cellavision, LKAB, Lunds universitet och Trelleborg.

Grundartrion har varit majoritetsägare i bolaget och Johan Jernström motiverar beslutet att sälja med att verksamheten nu kan skalas upp i snabbare takt.

johan_jernstrom— Basen kommer att bli kvar i Lund, men som del av Sigma får vi närvaro på fler orter. I Danmark är Sigma väldigt aktiva och där ser vi stor potential, säger Jernström.

Formellt kommer Bools personal att bilda en ny affärsenhet som även inkluderar befintlig personal inom Sigma IT & Management som redan arbetar med portallösningar. Samtliga anställda från Bool följer med i affären. Ingen part vill uppge någon köpeskilling.

Sigma ägs av affärsmannen Dan Olofsson.

Joel Lyth

Sigma IT & Management förvärvar samtliga aktier i SharePointspecialisten Bool Nordic med 30 anställda i Lund. Uppköpet blir ännu ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.