torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Nytt Mincbolag satsar högt på NSA-skräcken

Allt tillgängligt, uppdaterat och säkert. Det är den korta sammanfattningen av Mincbolaget AcePeak Cloudservice teknik för molnbaserad dokumenthantering för mindre och medelstora företag. Med krypterad trafik och samtliga servrar i Norden hoppas de fyra delägarna på god draghjälp av den allt hetsigare debatten om storebrorsamhället.

Säkerhetsaspekten är dock bara en del av det som vd Sebastian Mutsson räknar med ska locka kunder. Med egenutvecklad mjukvara ska dokumenten ordnas efter bland annat användarnas digitala kalender eller relevanta poster i sociala medier och kunna kopplas till inbokade möten eller fysiska platser. Målgruppen är små- och medelstora bolag med många dokument att hantera, som reklambyråer, life science-bolag och advokatbyråer.

— Ta exempelvis ett bokförlag som ska hålla reda på olika manus, layoutförslag och så vidare. Då behövs mer än bara exempelvis Dropbox, säger Sebastian Mutsson.

Bolaget har enligt Sebastian Mutsson redan fått ett flertal kunder, däribland Skånes Livsmedelsakademi.

AcePeak Cloudservice sysselsätter i dag fem personer med ambitionen om att bli det dubbla inom tolv månader. Den expansionsplanen kräver dock ett antal miljoner kronor i riskkapital. Bolaget för i dag diskussioner med potentiella investerare.

Tekniken har utvecklats i Mincbolaget Off the red, där Sebastian Mutsson och medgrundaren Aiham Azmeh arbetar parallellt med den nya satsningen. Off the red fungerar som ett konsultbolag inom framförallt design och webbutveckling, med bland annat Sustainable Business Hub, Cityadvokaterna i Malmö och industrikoncernen Lagerstedt & Krantz i kundlistan.

Erik Olausson

Allt tillgängligt, uppdaterat och säkert. Det är den korta sammanfattningen av Mincbolaget AcePeak Cloudservice teknik för molnbaserad dokumenthantering för mindre […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.