torsdag 25 april 2024

inloggad som

Digitalt tårtbud går på export

Malmöbolaget Pastry Sweden, som tagit fram ett nätbaserat beställningssystem för konditorier, expanderar till Polen och Tyskland. Parallellt jagar bolaget sex miljoner kronor för fortsatt Europaexpansion.

För ett år sedan gick bland andra Spintop Ventures in som delägare i Pastry Sweden och i somras tog bolaget in ytterligare 1,2 miljoner kronor genom ett konvertibel lån där Spintop och Olof Scott stod för merparten av investeringen. Den senare leder också det nystartade tyska dotterbolaget.

— Den polska verksamheten sköter vi med polsktalande personal i Sverige, men i Tyskland har vi startat ett dotterbolag. Initialt kommer vi ha avtal med konditorier som geografiskt täcker 75 procent av de marknaderna, säger vd Magnus Noord.

Med bolagets beställningssystem kan företag och privatperson välja mellan en uppsättning tårtor och bakelser där ordern sedan via e-post skickas vidare till det konditori som ligger närmast beställaren. Bakverket levereras till beställarens dörr. För besväret tar Pastry Sweden runt 20 procent i provision.

Omsättningen i fjol låg på fem miljoner kronor och i år räknar Magnus Noord med att den siffran ska landa på runt sju miljoner.

— Vi är mitt i en emissionsrunda där vi siktar på att ta in sex miljoner kronor för att hantera den fortsatta expansionen i Polen och Tyskland, samt ytterligare ett stort europeiskt land, säger Magnus Noord.

Verksamheten sysselsätter sju anställda med ytterligare två på väg in till det tyska kontoret. Bland delägarna finns Euroflorist grundare Peter Jungbeck.

Joel Lyth

Malmöbolaget Pastry Sweden, som tagit fram ett nätbaserat beställningssystem för konditorier, expanderar till Polen och Tyskland. Parallellt jagar bolaget sex […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.