fredag 3 maj 2024

inloggad som

Malmöföretag värvar Wiebe till styrelsen

Anyfi Networks med Industrifonden som storägare tar in Lunds universitets innovationsdirektör Linus Wiebe i styrelsen. Rekryteringen är ett steg för att få de stora bredbandsoperatörerna att nappa på Mincbolagets teknik för nätverksdelning.

Anyfi utvecklar mjukvara som gör det möjligt att skapa trådlösa nätverk med hjälp av de fast bredbandsmodem som redan finns i hemmen. I styrelsen sitter redan Lennart Gustafsson från Industrifonden och Huaweis platschef i Lund, Tord Wingren.

Linus_Wiebe— Med Logipard har jag gjort resan från att vara ett uppstartsbolag till att bli uppköpt av ARM. Det är framförallt den erfarenheten jag tar med mig in, säger Linus Wiebe till Rapidus.

För drygt ett år sedan ledde Industrifonden en investering på tio miljoner kronor i Anyfi. Sedan dess har bolaget bearbetat stora operatörer för att få dem att anamma tekniken. Bland annat förde bolaget diskussioner med Deutsche Telekom men dessa valde i slutändan att istället satsa på en liknande teknik från spansk-brittiska Fon, uppbackat av upp ett koppel tunga investerare med Atomico Ventures, Index Ventures och Google i spetsen.

— Vår teknik blir riktigt intressant först för stora operatörer med väldigt många användare. Det gör att vi inte kan ta vägen som annars är vanlig för uppstartsbolag att först arbeta med mindre kunder, säger vd:n och medgrundaren Björn Smedman.

Joel Lyth

Anyfi Networks med Industrifonden som storägare tar in Lunds universitets innovationsdirektör Linus Wiebe i styrelsen. Rekryteringen är ett steg för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.