onsdag 24 april 2024

inloggad som

Vd-skifte på Shoplogiq — som tar första kunden

Det lilla mjukvarubolaget Shoplogiq i Malmö, som utvecklat drag and drop-gränssnittet StoreFront för mobiler och läsplattor, har tagit sin första kund i brittiska webbutiken Digital Depot. Samtidigt möblerar bolaget om i ledningen då medgrundaren Anders Larsson tar över vd-posten från Stefan Deleuran Mumm.

Shoplogiq har tagit fram ett gränssnitt där kunderna drar varor till och från varukorgen i e-handeln. Avsikten är att bättre fånga upp den växande grupp som gör sina inköp på bärbara enheter med tryckkänslig skärm som mobiler och läsplattor.

Affären med Digital Depot, som säljer avancerade kameror, gör Shoplogiq med sin brittiska partner iStone UK. Initialt används Shoplogiqs mjukvara enbart för kunder som använder Ipad när de besöker Digital Depot sajt. Avsikten är att snart använda tekniken på alla enheter med tryckkänslig skärm.

Stefan Deleuran Mumm vill inte uppge intäkten från affären men säger att bolaget också för samtal om ett par större uppdrag i Sverige.

— Vi håller också på att knyta till oss partner i Asien och har valt att fokusera på Magentos e-handel i första steget. De har haft en våldsam tillväxt, säger Stefan Deleuran Mumm.

Bolaget sysselsätter tre anställda och därtill några konsulter. I styrelsen finns förutom Stefan Deleuran Mumm och Anders Larsson också Åhléns tidigare vd Bjarne Mumm, samt Roland Persson med bakgrund i Intentia.

Joel Lyth

Det lilla mjukvarubolaget Shoplogiq i Malmö, som utvecklat drag and drop-gränssnittet StoreFront för mobiler och läsplattor, har tagit sin första […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad