måndag 20 maj 2024

inloggad som

Fingerprint Cards öppnar utvecklingskontor i Köpenhamn

Noterade biometribolaget Fingerprint Cards startar ett dotterbolag i Köpenhamn. Leder verksamsamheten gör Niels Jacob Sand Mørch, med ett förflutet på Nokia. Fingerprints ledning är dock tystlåten om planerna.

Fingerprint utvecklar teknik för mobil fingeravtrycksläsning och har i år varit ett av Stockholmsbörsens mest omsusade bolag med våldsam kursrusning och ett falskt uppköpsbud tidigare i höstas. Vd Johan Carlström är förtegen om planerna för det nya danska dotterbolaget, som får säte i Köpenhamnsförorten Herlev.

Johan_Carlström— Det är ytterligare en R&D-enhet, mer än så vill jag inte kommentera, säger Johan Carlström till Rapidus.

Vd i Danmark blir Niels Jacob Sand Mørch, som närmast kommer från Renesas Mobile. Han var dessförinnan mellanchef på danska delen av Nokia med inriktning mot modemutveckling.

I höstas startade Fingerprint ett Malmökontor som till våren ska flytta in i Fullriggaren i Västra Hamnen. Chef för det kontoret är Sebastian Weber som tidigare lett ST-Ericssons mjukvaruutveckling inom Linux.

— Nästa år kommer vi att vara upp mot 40 anställda i Malmö, säger Johan Carlström.

Under året har försäljningen tagit fart och omsättningen tredje kvartalet landade på 31,6 miljoner kronor, med ett resultat på -1,3 miljoner. I slutet på oktober blev det officiellt att Fujitsu kommer att släppa sex nya enheter i Japan med Fingerprints teknik integrerad. Det rör sig om fyra Android-mobiler och två surfplattor. Fingerprints prognos för 2014 är en omsättning som överstiger 500 miljoner kronor med en rörelsemarginal på över 20 procent.

Joel Lyth

Noterade biometribolaget Fingerprint Cards startar ett dotterbolag i Köpenhamn. Leder verksamsamheten gör Niels Jacob Sand Mørch, med ett förflutet på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.