torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Malmöduo täljer guld på app-spel

Malmöbaserade Mediocres räkenskaper ger knappast skäl till namnet. I det färska bokslutet omsatte bolaget nära sju miljoner kronor — per anställd.

Omsättningen på 13,5 miljoner kronor för räkenskapsåret, som slutade i augusti, kan jämföras med de 9,4 miljoner som Mediocre omsatte sitt första verksamhetsår. Resultatet före skatt steg samtidigt från 3,2 till 4,7 miljoner kronor för bolaget, som stundtals plockar in en del konsulttjänster men fortfarande har det två grundarna som enda anställda.

Liksom för Malmökollegorna Illusion Labs bygger Mediocres spel på fysiksimulering, alltså att föremål i spelet faller och studsar på ett naturtroget sätt. Bakom guldregnet ligger bland annat framgångar med spelet Granny Smith, där en parant äldre dam åker rullskridskor över stock och sten i jakt på äppeltjuvar. Nyligen lanserades även en uppföljare till ursprungsspelet Sprinkle. Inräknat gratis prova på-varianter har bolagets spel hittills laddats ned över 20 miljoner gånger, uppger Dennis Gustafsson. Han och medgrundaren Henrik Johansson jobbar nu på Smash Hit, ett ännu så läng hemligt spel som släpps efter årsskiftet.

Trots att miljonerna nu väller in har grundarduon i dagsläget inga planer på expansion för Mediocre, som grundades 2011.

— Vi känner inget behov av det. Vi vill göra spel båda två och då vill vi inte hamna i någon management-roll, säger Dennis Gustafsson.

Han tror dock det bli svårt att hålla samma tillväxttakt framöver.

— Vi gör bara betalspel och en tydlig trend är att det blivit svårare att ta betalt för spelen eftersom det finns så många gratis-spel av freemium-variant.

Erik Olausson

Malmöbaserade Mediocres räkenskaper ger knappast skäl till namnet. I det färska bokslutet omsatte bolaget nära sju miljoner kronor — per […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad