fredag 17 maj 2024

inloggad som

TFS startar tyskt dotterbolag

Efter uppköp i Italien och USA senaste året är Lundabaserade kontraktsforskaren TFS Trial Form Support nu igång med att starta ett tyskt dotterbolag. För att öka den tyska närvaron ytterligare letar de parallellt vidare efter en mellanstor uppköpskandidat, uppger TFS:s Nordenchef Jan Hellqvist för Rapidus.

TFS sysslar med kontraktsforskning åt framförallt små och mellanstora läkemedelsföretag. Kliniska studier upptar den största delen av verksamheten. Även dotterbolaget, som får kontor i Berlin och en personalstyrka på fyra anställda, ska verka inom samma område. TFS har nu egen personal i 20 länder.

Jan_Hellqvist— Vår ambition är att finnas både i Berlin-Hamburgområdet och i München, eftersom de större läkemedelsbolagen finns i norra Tyskland och München är centrum för tysk bioteknik och medicinteknik, säger Jan Hellqvist.

För att bredda sin kompetens inom inhalationsområdet, vilket flera av TFS:s kunder arbetar inom, har bolaget dessutom ingått samarbetsavtal med Medicon Valley Inhalation Consortium. Detta är ett Lundabaserat bolag, ägt av ett antal lokala företag som erbjuder kontraktsforskningstjänster.

TFS-koncernen ägs i sin helhet av Daniel Spasic och hade förra året enligt officiella uppgifter 422 anställda, en omsättning av 285 miljoner kronor och resultat efter finansnetto på 13 miljoner kronor.

Elisabet Ottosson

Efter uppköp i Italien och USA senaste året är Lundabaserade kontraktsforskaren TFS Trial Form Support nu igång med att starta […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad