lördag 27 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på Mobenga och Crunchfish

Grundaren Christian Rajter lämnar vd-posten på mobilteknikbolaget Mobenga i Malmö för att starta ett eget konsultbolag i Stockholm inriktat mot spelutveckling. Hans post övertas av Mikael Ångman, i dag operativ chef på Mobenga. Christian Rajter ägde 20 procent av Mobenga innan det 2011 såldes till brittiska Playtech för 72 miljoner kronor samt en tilläggsköpeskilling på 145 miljoner kronor. Sedan dess har personalstyrkan växt från 14 till 90 personer.

Örjan Johansson, tidigare mångårig vd för Anoto, kliver in i styrelsen för Malmöbolaget Crunchfish, som utvecklar teknik för att styra mobiler och annan hemelektronik med gester. Örjan Johansson var med och grundade Lundabolaget Mashmobile, sedermera uppköpt av amerikanska mBlox, och sitter i dag i styrelsen för bland annat Hövding, Zaplox och Svep.

Manpowers förre vd Peter Lundahl satsar på en karriär som konsult för små och stora bolag som står inför förändringsarbete när det gäller organisation och utveckling. Enligt Peter Lundahl kommer nybildade Öresund Executive Consulting inte ha några övriga anställda, utan samarbete med ett nätverk av andra konsulter.

Rapidus

Grundaren Christian Rajter lämnar vd-posten på mobilteknikbolaget Mobenga i Malmö för att starta ett eget konsultbolag i Stockholm inriktat mot spelutveckling. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.