måndag 13 maj 2024

inloggad som

Klarna och Rovio tar backup från Malmö

|  , ,
|  

Mjukvarubolaget Cloudfinder i Malmö har plockat kreditbolaget Klarna och spelutvecklaren Rovio som nya kunder. Nu ligger företaget i slutförhandlingar kring en emissionsrunda för fortsatt utlandsexpansion.

Cloudfinder utvecklar backuplösningar för en rad molntjänster som Google Apps Salesforce och Office 365. Åt Klarna och Rovio står bolaget för backup av Google Apps och mejlsystemet.

— Klarna har hårda säkerhetskrav så det är viktigt att visa att vi kan ta den typen av kunder. Vi har också två stora pågående internationella testprojekt där vi kan visa att våra system kan hantera väldigt stora datamängder, säger vd Marcus Nyman.

Under året har personalstyrkan växt från åtta till tio anställda. Enligt Marcus Nyman leder en aggressiv säljstrategi till att bolaget bara kommer ha marginell omsättning under 2013, men redan avslutade affärer kommer leda till reella intäkter från och med första kvartalet 2014.

Bakom Cloudfinder står tidigare delägare i Stockholmsbolaget Coding Technnologies som 2007 blev uppköpta av Dolby för 1,6 miljarder kronor. De har hittills gått in med runt tio miljoner kronor i Cloudfinder som nu är på jakt efter ytterligare kapital. Ordförande i Cloudfinder är Coding Technologies tidigare vd Martin Dietz.

— Avsikten är att ta in fem miljoner dollar. Vi har starka ägare och är inte stressade men jag räknar med att det ska vara klart innan årsskiftet, säger Marcus Nyman.

Joel Lyth

Mjukvarubolaget Cloudfinder i Malmö har plockat kreditbolaget Klarna och spelutvecklaren Rovio som nya kunder. Nu ligger företaget i slutförhandlingar kring […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.