onsdag 29 maj 2024

inloggad som

Vd-skifte på växande IT-konsult

Ökad efterfrågan, mer administration och tillväxt på personalsidan gör att Max Andersson och Fabian Hagman på webbutvecklaren Presis byter vd-roller med varandra.

Fabian Hagman har klivit ner från rollen som vd för webbutvecklaren Presis för att ägna sig åt företagets försäljning och marknadsföring. Upp stiger i stället Max Andersson, tidigare vice vd.

— Vi har nått en storlek som kräver en annan typ av ledarskap, säger Max Andersson till Rapidus

Presis har 23 medarbetare och sju personer har anställts under året. Planen är att öka personalstyrkan med ytterligare 25 procent nästa år. Presis, som huvudsakligen arbetar med systemutveckling, har de senaste åren utvecklat tjänsten Avtryck som hjälper kunder att automatiskt samla in data om miljöaspekter inom organisationen, till exempel utsläpp av koldioxid vid tjänsteresor. Bland kunderna finns Region Skåne. 

— Vi började marknadsföra tjänsten på riktigt i maj i år och regionen är en av de första och mest namnkunniga kunderna, säger Max Andersson.

I styrelsen för Presis sitter, vid sidan av Andersson och Hagman, även Katarina Pelin, Malmös miljödirektör och Rolf Elmér, regionchef syd för Svenskt näringsliv. Under fjoråret omsatte företaget drygt 16 miljoner konor och hade ett resultat på drygt 800.000 kronor.

Vibeke Hjalmers

Ökad efterfrågan, mer administration och tillväxt på personalsidan gör att Max Andersson och Fabian Hagman på webbutvecklaren Presis byter vd-roller […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad