fredag 29 mars 2024

inloggad som

Apsis värvar QlikTech-chef för utlandsexpansion

Rogier Verheij, tidigare mångårig chef för QlikTech i Benelux-länderna och Östereuropa, kliver in i styrelsen för Apsis. Värvningen är ett led i Malmöbolagets planer på expansion utanför Norden, med ett starkt fokus på Asien, uppger den färske vd:n Kim Mortensen.

Apsis sysselsätter i dag 180 personer med planer på att ytterligare ett tiotal under hösten. Runt 15 finns vid det växande kontoret i Hong Kong.

— Vi ville få inblicken i hur större företag växer. Och där har Rogier Verheij en stark bakgrund inom försäljning och internationell expansion, säger Kim Mortensen som tog över vd-posten från Anders Frankel i början av juni.

Grunden i Apsis är teknik för utskick av reklam och nyhetsbrev via e-post åt kunder som Peugot, Nordic Sugar och Granngården.

— Att skicka ut e-post är fortfarande en stor del av vår verksamhet, men andra saker har tillkommit som SMS-utskick och undersökningar. Det finns även ett stort sug efter automatisering av marknadsföringstjänster samt relaterade servicetjänster, säger Kim Mortensen.

Han räknar med att omsättningen i år stiger till drygt 200 miljoner kronor, mot 168,5 miljoner 2012.

Sedan 2010 är norska riskkapitalbolaget Norvestor majoritetsägare medan mindre delar ägs av personalen med tidigare vd:n Anders Frankel i spetsen.

Erik Olausson

Rogier Verheij, tidigare mångårig chef för QlikTech i Benelux-länderna och Östereuropa, kliver in i styrelsen för Apsis. Värvningen är ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]