fredag 3 maj 2024

inloggad som

… som plockar HiQ-chef till nytt dotterbolag

Med nystartade iQore etablerar Qgroup ett nytt affärsområde jämte koncernens existerande ben; teknisk dokumentation, systemarkitektur samt applikation och testning. För att leda satsningen har bolaget rekryterat Jenny Engström, tidigare kundansvarig på HiQ Öresund.

Jenny Engström, tidigare Nyström, tillträdde i oktober vd-posten för iQore, som i dagsläget sysselsätter tre konsulter. QGroups vd Jon Carvell räknar med personalstyrkan ska fortsätta att öka den närmaste tiden.

— Vi har växt till 65 anställda på något år och vi kommer inte att sänka tempot nu. Vi satsar på att konsulterna ska fortsätta att utveckla sig inom sina respektive tekniska specialkompetenser, inte bli projektledare. Det tror jag gör oss attraktiva, säger Jon Carvell.

Nyligen värvades också Fredrik Book från ÅF för att bli försäljningschef på QGroup. Book kom till ÅF genom börsbolagets uppköp av Epsilon för snart ett år sedan.

Den kommande expansionen ska främst ske i Malmö och Göteborg men även i Stockholm, där QGroup är på jakt efter en person som kan leda ett kontor. Därefter är Jon Carvell inte främmande för att gå utanför Sveriges gräns.

— Det finns städer nära Malmö där jag inte ser att det skulle finnas någon anledning att vår affärsmodell inte skulle funka, säger han.

Bland koncernens existerande kunder märks Axis och Skanska. I ägarlistan finns Mikael Kretz, Håkan Paulsson, Maja Almevi och Jon Carvell.

Joel Lyth

Med nystartade iQore etablerar Qgroup ett nytt affärsområde jämte koncernens existerande ben; teknisk dokumentation, systemarkitektur samt applikation och testning. För […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.