tisdag 14 maj 2024

inloggad som

… där veteraner kraftsamlar i ny branschorganisation

Informella diskussioner har pågått i flera månader under arbetsnamnet Game Evolution. I början av oktober formaliseras satsningen i en ideell förening som ska samla Skånes spelindustri. Bakom initiativet står Martin Walfisz och Sten Selander, affärsutvecklingschef på Media Evolution.

— Vi vill skapa en förening som ska främja utveckling av spelbranschen i södra Sverige genom att erbjuda mötesplatser och katalysera kunskapsutbytet. Målet är att bli Europas främsta region för spelutveckling. Alla spelbolag och andra branschintressenter bjuds in att vara med, säger Martin Walfisz.

Som grundare av Massive Entertainment, sålt till franska Ubisoft 2008, och Planeto är han en av veteranerna i den skånska spelbranschen. Han står även bakom branschorganisationen Spelplan — som numera är en del av Dataspelsbranschen. Martin Walfisz menar att en nationell branschorganisation är mycket användbar, men att det finns ett behov av en sydsvensk regional aktör som kan hjälpa till att katalysera kunskapsutbyte och främja utvecklingen i regionen.

— Initiativet kommer från näringslivet och formellt gör vi detta utanför Media Evolutions ordinarie organisation, även om vi sannolikt kommer att ta hjälp av Media Evolution, säger Sten Selander, som tidigare var ansvarig för affärsutvecklingen på Nordic Game.

Han har även arbetat för spelbolag som Unity och Zoink Games.

Anders Frick

Informella diskussioner har pågått i flera månader under arbetsnamnet Game Evolution. I början av oktober formaliseras satsningen i en ideell […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.