lördag 20 april 2024

inloggad som

BiotechBuilders inställt — nytt försök 2014

|  
|  ,

För första gången på tio år blev danska BiotechBuilders årliga nätverksträff inställd. Orsaken var ett för svagt intresse, berättar gruppens koordinator sedan tre år, Øysten Rist, för Rapidus.

Gruppen startades ursprungligen av serieentreprenören Jørgen Thorball. Runt 140 bioteknikbyggare från ett brett utsnitt av life science-branschen har sedan tio år träffats en dag i slutet av augusti för att öka sitt personliga nätverk. På programmet har stått uppsluppna workshops och team building-aktiviteter. Folk kommer både från små och stora företag, och normalt deltar ett tiotal sydsvenskar.

Orsaken till det svaga intresset är inte helt klar. Branschen har snarare utvecklats mot att personliga kontakter blir allt viktigare. Men deltagare som varit med i tio år ser ett visst behov av förnyelse, medan de som inte varit med så länge tycker att träffen har ett värde, enligt Øysten Rist.

— Behovet av att bygga relationer är egentligen större nu än någonsin eftersom organisationerna blir allt mindre och att de jobbar allt mer virtuellt, säger han.

Aktiviteten i BiotechBuilders är för tillfället låg, men en ny träff planeras nästa år och då ska inbjudan gå ut bredare. Den svenska BiotechBuilders-gruppen hade för femte året i rad i förra veckan en träff i Stockholm. Över hundra personer deltog i evenemanget, varav en handfull rest från Danmark.

Elisabet Ottosson

För första gången på tio år blev danska BiotechBuilders årliga nätverksträff inställd. Orsaken var ett för svagt intresse, berättar gruppens […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.