fredag 17 maj 2024

inloggad som

Microsoft köper Nokias mobiler – men besked om Lundasajt dröjer

|  , ,
|  

I morse presenterades storaffären där Nokias mobiltelefondel köps av Microsoft i en affär värd motsvarande 47 miljarder kronor. Nokias platschef i Lund, Sami Niemi, vill på tisdagsförmiddagen inte uttala sig närmare om vilka konsekvenser affären får för det skånska kontoret.

— I princip känner jag till allt men initialt ska informationen gå genom Nokias och Microsofts officiella kanaler, säger Sami Niemi.

32.000 Nokiaanställda följer med i affären. Exakt vilka och vad som kommer hända med de olika sajterna hade inte kommunicerats under förmiddagen.

Men det är ingen djärv gissning att Lundkontoret nu hamnar i Microsofts händer. Under en gemensam presskonferens under morgonen poängterade Microsofts avgående vd Steve Ballmer att Microsoft har för vana att behålla befintliga sajter. Han hänvisade bland annat till att en stor del av de anställda på Skype fortfarande finns kvar i Estland efter affären med Microsoft 2010.

Majoriteten av Nokias 80 anställda i Sverige sitter i dag i Lund efter förvärvet av Scalado under fjolåret.

Joel Lyth

I morse presenterades storaffären där Nokias mobiltelefondel köps av Microsoft i en affär värd motsvarande 47 miljarder kronor. Nokias platschef i Lund, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]