onsdag 1 maj 2024

inloggad som

Svensk QlikTech-partner öppnar i Danmark

Stockholmsbaserade konsultbolaget Framsteg med 55 anställda startar dotterbolag i Köpenhamn. I första steget ligger fokus på IBM:s service- och underhållssystem Maximo, men vd Mats Eliasson ser potential att växa på den danska marknaden även med bolagets andra ben QlikView.

Framsteg verkar inom beslutsstöd och service- och underhållssystem med parterna QlikTech och IBM. Det danska dotterbolaget grundades i juli och det sker på initiativ av IBM som vill ha en stark partner att växa med i Danmark.

— Vid slutet av 2014 är ambitionen att vara fyra anställda där. En anledning till att vi valde att expandera just i Danmark var att QlikTech inte har så många partner där så att vi på sikt även kan växa inom det fältet, säger vd Mats Eliasson till Rapidus.

Tillsammans med Framstegs affärsområdeschef för service/underhåll, Henrik Nyström, kommer han att leda den danska satsningen under det första halvåret. Bolaget har under flera år visat starka tillväxtsiffror. Senaste räkenskapsåret, som slutade i juni i år, landade omsättningen på 68 miljoner kronor med en vinstmarginal på sju procent, enligt Mats Eliasson.

Verksamheten har kontor i Stockholm, Göteborg och Helsingborg. Bland de skånska kunderna finns Öresundskraft, Bring och Öresundsbron. Bolaget ägs av Mats Eliasson, Andreas Wickell och Bertil Westin.

Joel Lyth

Stockholmsbaserade konsultbolaget Framsteg med 55 anställda startar dotterbolag i Köpenhamn. I första steget ligger fokus på IBM:s service- och underhållssystem […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad