torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Bakgrund: AlgoTrim löste minnesproblem

AlgoTrim grundades 2005 och utvecklade mjukvara för att komprimera processorinstruktioner så att operativsystem och applikationer på exempelvis mobiltelefoner kan köras snabbare och med mindre minne.

Bolaget omsatte som mest 8,3 miljoner kronor, under räkenskapsåret 2009, och hade flera tunga mobiltillverkare kundlistan. I slutet av 2011 beräknades tekniken finnas i över 100 miljoner telefoner världen över. Mjukvaran är patenterad i Sverige och ute i Europa finns fler påbörjade patentansökningar.

Åren innan Apples uppköp – som Rapidus kan avslöja i dag – låg fokus på Googles öppna operativsystem Android. I fjol hade så omsättningen sjunkit till 3 miljoner kronor, med en förlust på 1,1 miljoner efter finansiella poster. Antalet anställda uppgick till 4,5 i senaste årsbokslutet.

Grundarna Anders Berglund, Anders Holtsberg och Martin Lindberg har samtliga ett förflutet på Zi Decuma i Lund.

Läs mer om AlgoTrim i artikelarkivet.
Logga in genom att klicka Relaterade artiklar uppe till höger.
Om du glömt ditt lösenord kan du få det här

Kristian Svensson

AlgoTrim grundades 2005 och utvecklade mjukvara för att komprimera processorinstruktioner så att operativsystem och applikationer på exempelvis mobiltelefoner kan köras […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]