tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Digital terapeut lockar Pfizer till Minc

Sedan början av sommaren används Mincbolaget L2S:s webbprogram för sömnterapi av företagshälsobolaget Previa. Ett färskt licensavtal med läkemedelsjätten Pfizer ska öppna dörren till världsmarknaden, hoppas grundaren Helena Kubicek Boye.

L2S:s digitala behandlingsprogram ersätter delvis besöken hos psykologen för den som lider av sömnstörningar. Målet är både att kapa tiden för behandling och göra den tillgänglig på distans. Dessutom kan varje patients utveckling analyseras på digital väg. 

Licensavtalet gäller hela världen, men ännu finns programmet bara på svenska.

— Pfizer satsar på att utveckla sitt tjänsteområde, det här kommer vara del av deras utbud, säger Helena Kubicek Boye.

Hon är själv legitimerad psykolog och medgrundare till Psykologilabbet, som utvecklar IT-hjälpmedel åt sjukvården. Bolaget omsätter runt en halv miljon kronor om året. 2011 var Helena Kubicek Boye även med och startade Crunchfish Medical tillsammans med mjukvarubolaget Crunchfish, den verksamheten drivs nu helt i Psykologilabbets regi.

Arbetet med webbprogrammet för sömnstörningar har pågått sedan 2008 och sysselsätter fem personer. Utöver Helena Kubicek Boye står terapeuten Peter Boye och systemarkitekten Michael Johannesson som grundare.

Erik Olausson

Sedan början av sommaren används Mincbolaget L2S:s webbprogram för sömnterapi av företagshälsobolaget Previa. Ett färskt licensavtal med läkemedelsjätten Pfizer ska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.