fredag 26 april 2024

inloggad som

Malmö stad inrättar ny tjänst som strategichef

Om två veckor tar Katrin Stjernfeldt Jammeh över som kommunstyrelsens ordförande i Malmö efter Ilmar Reepalu. Men redan i dag tas ett viktigt steg i att forma organisationen under den nya ordföranden. Rollen som stabschef försvinner, istället inrättas två nya ledningspositioner.

Från den 1 juli går Ilmar Reepalus högra hand, nuvarande stabschefen Julia Branting, in i den nyupprättade rollen som strategichef på Malmö stad. De mer administrativa uppgifterna, som tidigare rymdes inom uppdraget som stabschef, hamnar istället på Amela Hodzics bord som blir kanslichef. Hodzic kommer närmast från jobbet som politisk sekreterare åt Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Julia branting port2— Uppdraget som stabschef har rymt för mycket och ibland har det varken blivit hackat eller malet. Nu får jag mer tid åt politiskt utvecklingsarbete, omvärldsbevakning och strategiarbete, säger Julia Branting till Rapidus.

Det formella beslutet fattas av kommunstyrelsen under måndagen.

Förutom omorganisationen i ledningsgruppen innebär den 1 juli flera stora förändringar för Malmö Stad. Samma datum slås tio stadsdelar ihop till fem stadsområden och kommunen sjösätter en ny organisation för skola, individ och familj, vård och omsorg samt kultur- och fritidsverksamhet.

Joel Lyth

Om två veckor tar Katrin Stjernfeldt Jammeh över som kommunstyrelsens ordförande i Malmö efter Ilmar Reepalu. Men redan i dag […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.