fredag 26 april 2024

inloggad som

Växande konsultnätverk tar småländskt ramavtal

Efter storaffären med Region Skåne 2011 får IT-konsultnätverket Swedish Consulting Group ytterligare ett offentligt ramavtal, denna gång med Jönköpings läns landsting. Samtidigt planerar ledningen i Malmö nya utlandsetableringar.

Med ramavtalet blir Swedish Consulting Group en av fem leverantörer av konsulttjänster inom systemutveckling samt strategi- och ledningsarbete till hela Jönköpings läns landstings verksamhet. Avtalet gäller upp till fyra år. För Swedish Consulting Group är affären betydande om än inte av samma dignitet som avtalet med Region Skåne, uppger försäljningschefen Samuel Persson. Där står nätverkets partnerföretag för samtliga IT-konsulttjänster, en affär värd runt 50 miljoner kronor om året.

Swedish Consulting Group grundades 2006 för att ge partnerbolagen bättre utgångsläge i stora ramavtal och offentliga upphandlingar. Sedan starten har nätverket växt till runt 2.500 konsulter i drygt 60 partnerbolag, däribland skånska Stratiteq, Viridis IT och Purple Scout. Konsulterna hämtas från partnerbolagen, affären med Region Skåne har bland annat gett uppdrag åt Softhouse, webbyrån Odd Hill, samt konsultkoncernen Bouvets sydsvenska gren.

Swedish Consulting Groups verksamhet finansieras av de avgifter bolaget tar för varje landad affär. Omsättningen 2012 steg med nära 60 procent till 154 miljoner kronor med ett resultat på 1,7 miljoner. Parallellt har personalstyrkan växt till tolv personer på fem platser i Sverige och ett nytt kontor i Shanghai, som slog upp portarna i början av maj. Målet är både att öppna möjligheter för de svenska partnerbolag att hitta billiga underkonsulter i Kina och att landa kinesiska konsultuppdrag.

— Vi har redan fått flera förfrågningar och hoppas ha den första affären på plats innan årsskiftet, säger Samuel Persson.

Det närmaste året räknar han med att Swedish Consulting Group etablerar sig på ytterligare två platser i Sverige samt två nya utlandsmarknader.

I dag ägs Swedish Consulting Group av ett par av de bolag som var med vid grundandet. Bolaget har officiellt säte i Göteborg men samtliga ledningsfunktioner i Malmö.

Erik Olausson

Efter storaffären med Region Skåne 2011 får IT-konsultnätverket Swedish Consulting Group ytterligare ett offentligt ramavtal, denna gång med Jönköpings läns […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.