måndag 29 april 2024

inloggad som

Touch-gränssnitt från Malmö lockar näthandlare

Knappt hade näthandlarna anpassats för mobiltelefoner förrän surfplattorna gjorde sitt intåg. Med ett patentsökt drag and drop-gränssnitt riktat just mot surfplattor har nystartade Malmöbolaget Shoplogiq väckt intresse bland flera stora spelare inom konfektionsbranschen.

Shoplogiq mjukvara är utvecklad för att slå mynt av den väldigt snabba tillväxten av surfplattor där antalet avslutade affärer per enhet generellt ligger högre än på pc och mobiltelefoner, enligt siffror från analysbolaget eMarketer. Bolaget har utvecklat en mjukvara som skapar en layout för webbsidor, där besökarna drar varor de är intresserade av till sin kundkorg.

Syftet är att skapa en bättre shoppingupplevelse och uppmuntra till fler spontanköp, ett område där e-handeln fortfarande ligger långt efter den traditionella handeln. Mjukvaran gör det exempelvis enkelt att skapa hela utstyrslar som besökaren med en fingerrörelse drar till sin korg. Väl där kommer frågor om färg och storlekar. På liknande sätt kan livsmedelsbutiker presentera måltider som i ett svep dras till kundvagnen varpå kunden enkelt kan plocka bort de varor som redan finns i kylskåpet.

— Vi för långt gångna samtal med ett par stora svenska, en amerikansk och en indisk spelare. Inom två månader ska vi sluta vårt första avtal, säger Shoplogiqs utvecklingschef Stefan Mumm, med förflutet som medgrundare till kommunikationsbyrån First Flight Communication.

Shoplogiq ska enbart sälja licenser och support till mjukvaran. Stefan Mumm uppskattar att bolaget ska nå en omsättning på 5-10 miljoner kronor under 2014.

Med i styrelsen sitter bland andra Stefans Mumms bror Bjarne Mumm, med ett förflutet som vd på Åhléns, samt Roland Persson med bakgrund i Intentia. Verksamheten sysselsätter i dagsläget tre fulltidstjänster.

Joel Lyth

Knappt hade näthandlarna anpassats för mobiltelefoner förrän surfplattorna gjorde sitt intåg. Med ett patentsökt drag and drop-gränssnitt riktat just mot […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.