tisdag 5 december 2023

inloggad som

Dan Olofssons Sigma tar över Sony Mobiles konsultenhet

Affärsmannen Dan Olofsson är på väg att ta över Sony Mobile Consultant Business Unit (CBU) med runt 230 anställda i Lund. Enligt vad Rapidus erfar blir konsultdelen en ny enhet inom Olofsson-kontrollerade Sigma, som igår avnoterades från Stockholmbörsen.

Ingen part vill officiellt bekräfta utköpet, men enligt flera källor ska affären slutföras i dag eller i morgon.

dan_olofsson— Det är som så att saker och ting inte är klara förrän de är klara. Ingenting är underskrivet än, säger Dan Olofsson till Rapidus.

Fackföreningarna på Sony Mobile har dock blivit informerade om att en affär är på gång. Det har även kallats till personalmöte på Sony.

CBU startades efter ett storvarsel på Sony Mobile i augusti i fjol. Genom att bilda en intern konsultenhet mildrades effekten av varslet där 650 personer hotades av uppsägning.

De 230 anställda på CBU har främst arbetat med konsultuppdrag inom hårdvaruutveckling. Sony Mobile har stått för större delen av uppdragen, men under våren har några externa kunder tillkommit, däribland Precise Biometrics. CBU har rymt de tre delarna Engineering Services, Production Technologies samt Test & Certification. Chef är Björn Lundqvist, som tidigare byggt upp koncernens utvecklingscenter i Beijing.

Lene Eriksson är klubbordförande på Unionen och arbetstagarrepresentant i Sony Mobiles styrelse. Hon är nöjd med att en lösning ser ut att falla på plats.

— Vi har jobbat starkt för det här från alla håll, säger Lene Eriksson utan att vilja kommentera vem köparen än.

I dagsläget sysselsätter Sigma runt 1.400 anställda som nu ska delas upp i två dotterbolag som hanterar IT & management och informationslogistik. Ett tredje dotterbolag är under uppstart, Sigma Connectivity, där enligt uppgift resurserna från Sony ska placeras.

Joel Lyth

Affärsmannen Dan Olofsson är på väg att ta över Sony Mobile Consultant Business Unit (CBU) med runt 230 anställda i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.