fredag 29 mars 2024

inloggad som

Dan Olofssons Sigma tar över Sony Mobiles konsultenhet

Affärsmannen Dan Olofsson är på väg att ta över Sony Mobile Consultant Business Unit (CBU) med runt 230 anställda i Lund. Enligt vad Rapidus erfar blir konsultdelen en ny enhet inom Olofsson-kontrollerade Sigma, som igår avnoterades från Stockholmbörsen.

Ingen part vill officiellt bekräfta utköpet, men enligt flera källor ska affären slutföras i dag eller i morgon.

dan_olofsson— Det är som så att saker och ting inte är klara förrän de är klara. Ingenting är underskrivet än, säger Dan Olofsson till Rapidus.

Fackföreningarna på Sony Mobile har dock blivit informerade om att en affär är på gång. Det har även kallats till personalmöte på Sony.

CBU startades efter ett storvarsel på Sony Mobile i augusti i fjol. Genom att bilda en intern konsultenhet mildrades effekten av varslet där 650 personer hotades av uppsägning.

De 230 anställda på CBU har främst arbetat med konsultuppdrag inom hårdvaruutveckling. Sony Mobile har stått för större delen av uppdragen, men under våren har några externa kunder tillkommit, däribland Precise Biometrics. CBU har rymt de tre delarna Engineering Services, Production Technologies samt Test & Certification. Chef är Björn Lundqvist, som tidigare byggt upp koncernens utvecklingscenter i Beijing.

Lene Eriksson är klubbordförande på Unionen och arbetstagarrepresentant i Sony Mobiles styrelse. Hon är nöjd med att en lösning ser ut att falla på plats.

— Vi har jobbat starkt för det här från alla håll, säger Lene Eriksson utan att vilja kommentera vem köparen än.

I dagsläget sysselsätter Sigma runt 1.400 anställda som nu ska delas upp i två dotterbolag som hanterar IT & management och informationslogistik. Ett tredje dotterbolag är under uppstart, Sigma Connectivity, där enligt uppgift resurserna från Sony ska placeras.

Joel Lyth

Affärsmannen Dan Olofsson är på väg att ta över Sony Mobile Consultant Business Unit (CBU) med runt 230 anställda i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]