torsdag 25 april 2024

inloggad som

Knowit-veteranernas konsultbygge tar form

Med Jon Carvell installerad på vd-posten har de tidigare Knowit-cheferna Mikael Kretz och Håkan Paulssons konsultkoncern QGroup fått fastare konturer. 45 personer arbetar i dag i de tre dotterbolagen InformiQ, Lemonbox och Qlue, där det sistnämnda vuxit till att bli koncernens största gren.

Qlue grundades i början av 2012 av Maja Almevi – tidigare säljchef på Knowit Syd som lämnade koncernen samtidigt som Mikael Kretz – samt av Petros Tsakiris som en gång var med och grundade förlagan Create. Sedan dess har bolaget svällt till att sysselsätta närmare 20 konsulter. Bland kunderna finns Skanska, ScanCoin, Axis och Malmö stad.

— Vi fortsätter växa, jag räknar med att vi är närmare 40 inom två år, säger Maja Almevi som även tittar på etableringar i Göteborg och Stockholm på några års sikt.

Qlue är inriktat på applikationsutvecklings och testning medan QGroups övriga dotterbolag Lemonbox och InformiQ är nischade mot systemarkitektur för bland annat e-handelsbolag respektive teknisk dokumentation. Enligt Jon Carvell letar koncernen aktivt efter fler dotterbolag inom kompletterande fält.

— Vi tittar dels på att starta dotterbolag från scratch, men för även dialoger om att köpa in oss i existerande verksamheter, säger han.

Qlue ägs till 90 procent av QGroup och Petros Tsakiris är i dag bara kvar som passiv delägare. Moderbolaget ägs i sin tur av bland andra Håkan Paulsson, Mikael Kretz, Jon Carvell och Maja Almevi.

Erik Olausson

Med Jon Carvell installerad på vd-posten har de tidigare Knowit-cheferna Mikael Kretz och Håkan Paulssons konsultkoncern QGroup fått fastare konturer. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.