lördag 4 maj 2024

inloggad som

Karlstadsbuss och TV4 i avtal med Geosignage

När 59 nya stadsbussar börjar rulla i Karlstad i sommar kommer de att använda Ideonbolaget Geosignages videosystem för information och reklam. Affären är ett genombrott för det tre år gamla bolaget som nyligen landade en miljon kronor i riskkapital.

Geosignage levererar mjukvaran som sitter i busskärmarna. Avsikten är att systemet ska användas under de 8-10 år som bussavtalet gäller. På skärmarna kommer det att rulla en kombination av trafik- och lokalinformation, samt nyheter från TV4 med reklaminslag. Finessen med Geosignage system är att informationsflödet styrs av bussens GPS.

Tidigare har Geosignage bland annat genomfört en pilotinstallation med Swebus, men Karlstadsbuss blir den första betalande kunden.

— Det är en rätt trög marknad och det har tagit tre år sedan starten innan vi har fått vår första betalande kund. Men när vi väl är inne ger å andra sidan affärerna intäkter under en lång tid, säger vd Johan Posse.

Han vill inte precisera några summor för affären men säger att det krävs ytterligare några avslut för att nå positivt kassaflöde med de sju anställda som verksamheten sysselsätter.

För att hantera affären med Karlstadsbuss har Geosignage härom veckan tagit in en miljon kronor från affärsänglar och medarbetare. Bland investerarna finns Beijer Electronics tidigare vd Göran Sigfridsson.

Joel Lyth

När 59 nya stadsbussar börjar rulla i Karlstad i sommar kommer de att använda Ideonbolaget Geosignages videosystem för information och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.