måndag 13 maj 2024

inloggad som

Moln-backup från Malmö expanderar i USA

Redan startåret 2012 landade Cloudfinder i Malmö tio miljoner kronor i riskkapital. I år ska mjukvarubolaget öppna kontor i USA och Asien med målet att mångdubbla antalet användare.

Cloudfinder utvecklar ett backupsystem för molntjänster som Google Apps, Microsofts Office 365 och kundvårdssystemet Salesforce.

— Backupfunktionen är bara en del av tjänsten. Vår styrka är systemets utformning som gör det möjligt för administratörer, och på sikt även enskilda användare, att söka, strukturera och i realtid analysera förändringar i dokumenten, säger Cloudfinders vd Marcus Nyman.

Han har ett förflutet på mjukvarubolagen Travellab och Emailvision.

I dag sysselsätter verksamheten åtta anställda på Minc och därtill fem konsulter. Kontoren i USA och Asien ska vara igång efter sommaren. Innan årets slut är ambitionen att ha dubblat antalet anställda, där tillväxten främst sker på säljsidan. Hittills har försäljningen huvudsakligen gått genom partner som Avalon Innovation, återförsäljare av Google Apps.

— Genom partner som Avalon har vi på ett tidigt stadium nått stora kunder som Axstore, något som aldrig hade varit möjligt annars, säger Marcus Nyman.

Bland övriga kunder finns försäkringsförmedlaren Insplanet och Narviks kommun. Under året är målet att gå från ett fem- till ett sexsiffrigt antal användare.

Bakom satsningen står investerare i Sverige och Danmark. De har gått in med tio miljoner kronor i Cloudfinder under uppstartsåret. I år planerar företaget att ta in ytterligare finansiering och har inlett diskussioner med amerikanska riskkapitalbolag.

Joel Lyth

Redan startåret 2012 landade Cloudfinder i Malmö tio miljoner kronor i riskkapital. I år ska mjukvarubolaget öppna kontor i USA […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.