torsdag 25 april 2024

inloggad som

Attractions grundare tillbaka med ny kommunikationskoncern

Patrik Almö och Stefan Widén, som en gång i tiden grundade Attraction tillsammans, återförenas för ett nytt koncernbygge i Malmös byråvärld.

Det är snart fyra år sedan Patrik Almö lämnade numera konkursade Attraction för att dra igång affärswebbyrån Commerz Consultants. När Stefan Widén kommer in i bilden sker det som likvärdig delägare i den nybildade koncernmodern Commerz Holding.

Dotterbolag blir Commerz Consultants, sökordsoptimeraren Adomera samt Commerz Communication, som utgörs av ett antal medarbetare från gamla Attraction. Totalt kommer koncernen att sysselsätta närmare 20 anställda.

Patrik Almo - commerz— I Commerz har vi fokuserat på att bygga webbsystem som stödjer kundrelationen. Vi har haft en ganska teknisk inriktning. Den nya koncernen kompletterar verksamheten och gör att vi kan hantera större delar av kundernas kommunikation, säger Commerz Consultants vd Patrik Almö till Rapidus.

Bland de befintliga kunderna finns Tetra Pak, Malaco och förpackningsbolaget Bong. För räkenskapsåret, som slutar i april, ligger den prognoserade omsättningen på 12-13 miljoner kronor med ett resultat på en miljon.

— Vi är i en period av tillväxt och räknar med att nå en omsättning på 13-15 miljoner under nästkommande år. Våra konkurrenter är oftast byråer som arbetar tillsammans med större konsultbolag. Genom att ha allt under ett tak blir vi konkurrenskraftiga. Utmaningen nu blir att få delarna att jobba ihop på ett effektivt sätt, säger Patrik Almö.

Joel Lyth

Patrik Almö och Stefan Widén, som en gång i tiden grundade Attraction tillsammans, återförenas för ett nytt koncernbygge i Malmös […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.