torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Klent svenskt deltagande på Köpenhamns största miljöteknikmässa

I slutet på maj går startskottet för Danmarks största miljöteknikmässa någonsin, Energy Europe i Bella Center. Men trots att aktörer som Øresundskomiteen jobbar hårt för att öka samarbetet över Sundet inom klimatrelaterade områden är Öresundsregionen mycket klent representerad, visar utställningslistan.

Framförallt är det dåligt med svenska utställare, men även de danska utställarna är i klar minoritet jämfört med tillresta internationella deltagare. Det hoppas Bella Center kunna ändra på framöver, då mässan ska bli en årligt återkommande begivenhet.

— Till första året lade vi två tredjedelar av vår tid på det internationella säljarbetet. Den internationella vinkeln var viktig, men nästa gång tänker vi i första omgången bearbeta danska och sydsvenska företag. Vi har inte trängt igenom i Öresundsregionen, men det arbetar vi på, säger Bella Centers försäljnings- och marknadschef Jacob Schmidt till Rapidus.

Omkring 400 företag från ett tiotal länder kommer ställa ut på mässan, som öppnas av EU:s klimatkommissionär Connie Hedegaard. Totalt väntas runt 10.000 besökare.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

I slutet på maj går startskottet för Danmarks största miljöteknikmässa någonsin, Energy Europe i Bella Center. Men trots att aktörer […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.