fredag 26 april 2024

inloggad som

Kunderna rasslar in till Sonys konsultenhet

Precise Biometrics är den första namngivna kunden till Sony Mobile Consultant Business Unit, bildad efter höstens storvarsel på anläggningen i Lund. Men de är långt ifrån de enda – hittills har enheten ett tiotal externa kunder, främst i regionen, uppger enhetschefen Fredrik Hedlund för Rapidus.

För Precise Biometrics har Sony Mobile-personalen adapterat mobilskalet Tactivo, som lanserades till Iphone förra året, till att även fungera för Android-mobiler. Med den nya modellen räknar börsnoterade Precise med att kraftigt kunna öka marknadspotentialen för Tactivo, som använder fingeravtrycksläsning för att hantera säkerheten på mobilen.

230 personer arbetar i dag i Sony Mobile Consultant Business Unit, som den nya enheten kallas. Trots inflödet av externa kunder jobbar majoriteten ännu med interna uppdrag för Sony Mobile.

— Det är inte så konstigt, det var bara ett par månader sedan vi drog igång. Vi håller nu på att förändra strukturen till att bli mer som ett konsultbolag och bygger upp en egen säljorganisation, säger Fredrik Hedlund.

Han leder enheten, bland annat med hjälp Björn Lundqvist, med chefsbakgrund från produktutveckling och kundtjänst på Sony Ericsson.

Sony Mobile letar aktivt efter en ”partner” till konsultenheten men Fredrik Hedlund vill inte precisera om det rör sig om en samarbetspartner eller en ny ägare.

— Vi har ingen specifik tidsplan, det handlar snarare om att hitta rätt partner, säger han.

Erik Olausson

Precise Biometrics är den första namngivna kunden till Sony Mobile Consultant Business Unit, bildad efter höstens storvarsel på anläggningen i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.