tisdag 5 december 2023

inloggad som

Symbal ökar vinsten – växer utanför Skåne

Kommunikationsbyrån Symbals omsättning låg stilla under 2012 jämfört med året före. Men vinstmarginalen dubblades till drygt åtta procent, uppger vd Peter Gustafson.

Symbal i Malmö arbetar med kommunikation och utbildning i samband med förändringsprocesser på främst storföretag som Alfa Laval, Tetra Pak och Ikea. Det senaste året har byrån plockat ett antal stora uppdrag utanför Skåne, bland annat ett projekt för att utbilda TeliaSoneras personal i att tänka och agera mer miljövänligt i sin yrkesroll och ett för Posten i Norge om hälsomedvetande.

— Posten i Norge äger även Bring och ska under året rulla ut projektet till hela Skandinavien, säger vd Peter Gustafson.

Han räknar med att öka omsättningen från cirka 17 till runt 20 miljoner kronor i år. Symbal har i dag tolv anställa och ska växa med ytterligare ett par personer under året. De delägda systerbolagen ChaseXL och FilmExpress sysselsätter ytterligare en handfull anställda. Symbal ägs i sin helhet av grundarna Peter Gustafson och Anders Bergelin.

Erik Olausson

Kommunikationsbyrån Symbals omsättning låg stilla under 2012 jämfört med året före. Men vinstmarginalen dubblades till drygt åtta procent, uppger vd […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.