måndag 1 juli 2024

inloggad som

Epsilon lämnar Media Evolution City…

Media Evolution City i Malmö förlorar sin största hyresgäst. Efter höstens miljardaffär flyttar konsultföretaget Epsilon huvudkontoret med runt 130 arbetsplatser till ÅF:s nya skånska högkvarter några hundra meter därifrån.

Med 9.000 kvadratmeter är fastigheten Fören i Västra Hamnen börsnoterade Wihlborgs största projekt som blir klart under 2013. Hela huset viks nu åt ÅF sedan det står klart att även Epsilons verksamhet i Malmö flyttar dit. Epsilon har sedan invigningen av Media Evolution City i fjol suttit på två av de fyra våningsplanen.

Åtgärden är en del av den pågående integrationen mellan Epsilon och ÅF, där större delen av Epsilons verksamhet inlemmas i affärsområdet Technology. Den 1 april går även varumärket formellt i graven när bolaget Epsilon AB byter namn till ÅF Technology AB.

Bostrom 1— Vi kommer att bli ÅF:s största affärsområde med drygt tre miljarder i omsättning och fortsätter rekrytera kontinuerligt, säger Epsilons tidigare vd Mats Boström, nu divisionschef för Technology, till Rapidus.

ÅF hade vid fusionen knappt 500 anställda i Skåne, medan Epsilon sysselsatte 420 vid huvudkontoret i Malmö och på Medicon Village i Lund.

Epsilons dåvarande ägare Dan Olofsson fick i affären 842 miljoner kronor kontant och en börspost i ÅF som i dagsläget är värd mer än en miljard kronor. Till det kommer en tilläggsköpeskilling på maximalt 1,1 miljarder att betalas ut 2015.

Wihlborgs, med vd Anders Jarl, hyr även ut i Media Evolution City. Epsilons flytt till Fören är därmed något av ett nollsummespel för fastighetsbolaget.

Erik Olausson

Media Evolution City i Malmö förlorar sin största hyresgäst. Efter höstens miljardaffär flyttar konsultföretaget Epsilon huvudkontoret med runt 130 arbetsplatser […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånska aktievinnare – och förlorare

    Första halvåret 2024 har redan gått och då är det dags för en halvårsavstämning av de skånska börsbolagen. Åtta aktier har stigit med mer än 100 procent hittills i år, medan sex stycken har fallit med mer än 90 procent. Se här vilka.

  • Hänt i vecka 26

    Finansiella räddningar i krysset var tongivande i veckans nyhetsflöde från skånska företag. Här figurerar bolag som Doxa, Alligator och Move By Bike, men också två starka kvinnor som gör affärer med varandra.

  • Sommarlyssning i Lejonkulan

    Tröttnat på sommarpratare? Då kan du gå leta upp vår podd Lejonkulan där poddar finns. I dag slår vi ett extra slag för de intressanta AI-företag som gästat lejonet i kulan, den erfarne riskkapitalisten Janne Dahlqvist.


  • Skönsång mot cyberbrott 

    Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

  • Youcruit i konkurs

    Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

  • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

    Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

  • Greg ber om mer pengar

    Malmöprofilen Greg Dingizians fastighetsbolag Doxa ber aktiemarknaden om 643 Mkr i en företrädesemission. Det är tredje gången bolaget tar in pengar på ett halvår och aktien störtdyker. Rapidus vet varför.

  • Precise toppvärvar från Lime

    Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

  • Snart invigs jätteladorna

    Den danska logistikjätten DSV lät bygga ett av Nordens största logistikcenter vid E6:an utanför Landskrona och nu har fastighetsbolaget Catena köpt centret. Så mycket värderas fastigheten till.

  • Great IT på förvärvsjakt

    Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • Skånsk IoT i Sveriges största rederi

    Life Finder Systems når sitt första kommersiella genombrott med en order från rederiet Wallenius Wilhelmsens amerikanska flotta Arc.

  • De tar bank-ID ut i världen

    Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.