söndag 28 april 2024

inloggad som

…och får sällskap ner till Barcelona

ConnectBlue är inte ensamma om att vallfärda till mobilindustrins årliga klanmöte i Barcelona. Ett 30-tal skånska bolag tar i år chansen att visa upp sig på världens största telekomevent.

Bland dem finns små uppstartsbolag som Pre-View, Zimpl och AppinMed, men även mer etablerade aktörer som konsultbolaget Tactel, börsnoterade Doro och Malmöbaserade Mobenga, som sedan 2011 ägs av brittiska bettinggiganten Playtech.

Elva av dem åker ner på EU-finansierad biljett, inom ramen för nätverksorganisationen Cluster55:s program för affärsresor i Europa. Det är något fler än i fjol.

Även Invest in Skåne rampar upp sina insatser vid mässan. Nytt för i år är så kallade Investor briefings där utländska jättar ska få presentera sig och berätta vad de letar efter hos skånska uppstickarbolag. Bokade hittills är Samsung, Qualcomm och indiska Tech Mahindra.

Klicka här för att se hela listan på de regionala bolag som åker till Barcelona

Erik Olausson

ConnectBlue är inte ensamma om att vallfärda till mobilindustrins årliga klanmöte i Barcelona. Ett 30-tal skånska bolag tar i år […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.