söndag 25 februari 2024

inloggad som

Ledarskifte på LU Bio-bolag

Agneta Svedberg lämnar vd-posten i LU Bio-företaget Cantargia, och Anki Malmborg-Hager återkommer, nu som tillförordnad projektledare. Hon sitter redan i Cantargias styrelse, har tidigare jobbat som investeringsansvarig för LU Bio, och driver tillsammans med några andra konsulter Avena Partners.

Förutom vd-uppdragen på Cantargia är Anki Malmborg-Hager också chef för XImmune, ett annat av LU-bios portföljbolag.

— Med denna utnämning tappar LU Bio inte i tempo i sin plan att före halvårsskiftet skaffa starka finansiärer och samarbetspartner åt Cantargia, XImmune och MD-Pharma, säger LU Bios ordförande Lars Bruzelius till Rapidus.

För det fjärde bolaget i portföljen, Follicum, är finansieringen för den närmaste framtiden säkrad då danska riskkapitalbolaget Sunstone Capital nyligen gick in som tung finansiär.

Från det lilla utvecklingsbolaget Cantargia går Agneta Svedberg till en topptjänst som operativ chef på det börsnoterade danska bioteknikföretaget Zealand Pharma.

Elisabet Ottosson

Agneta Svedberg lämnar vd-posten i LU Bio-företaget Cantargia, och Anki Malmborg-Hager återkommer, nu som tillförordnad projektledare. Hon sitter redan i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.