lördag 27 april 2024

inloggad som

Ledarskifte på LU Bio-bolag

Agneta Svedberg lämnar vd-posten i LU Bio-företaget Cantargia, och Anki Malmborg-Hager återkommer, nu som tillförordnad projektledare. Hon sitter redan i Cantargias styrelse, har tidigare jobbat som investeringsansvarig för LU Bio, och driver tillsammans med några andra konsulter Avena Partners.

Förutom vd-uppdragen på Cantargia är Anki Malmborg-Hager också chef för XImmune, ett annat av LU-bios portföljbolag.

— Med denna utnämning tappar LU Bio inte i tempo i sin plan att före halvårsskiftet skaffa starka finansiärer och samarbetspartner åt Cantargia, XImmune och MD-Pharma, säger LU Bios ordförande Lars Bruzelius till Rapidus.

För det fjärde bolaget i portföljen, Follicum, är finansieringen för den närmaste framtiden säkrad då danska riskkapitalbolaget Sunstone Capital nyligen gick in som tung finansiär.

Från det lilla utvecklingsbolaget Cantargia går Agneta Svedberg till en topptjänst som operativ chef på det börsnoterade danska bioteknikföretaget Zealand Pharma.

Elisabet Ottosson

Agneta Svedberg lämnar vd-posten i LU Bio-företaget Cantargia, och Anki Malmborg-Hager återkommer, nu som tillförordnad projektledare. Hon sitter redan i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.