torsdag 25 april 2024

inloggad som

Grundare lämnar Crunchfish

Thomas Gårdängen, en av två grundare till mobilteknikbolaget Crunchfish i Malmö, lämnar verksamheten. Hans ägande övertas av serieentreprenören Joachim Samuelsson, finansmannen Mohammed Al-Amoudi och Helsingborgsbolaget Intesa, som drivs av fastighetsveteranerna Claes Ripa och Claes Ohlsson.

Gårdängen hänvisar till personliga skäl. Han startade Crunchfish år 2010 tillsammans med den tidigare Sony Ericsson-medarbetaren Paul Cronholm. Bolaget var till en början inriktat på apputveckling, men i samband med en nyemission i höstas blev huvudspåret touchless-interaktion för mobiltelefoner och surfplattor, det vill säga att man kan styra apparaten med gester framför dess kamera.  

På mobilmässan i Barcelona i slutet av februari ska Crunchfish visa upp sin touchless-teknik. Den är helt mjukvarubaserad och använder enheternas befintliga kameror. Bolaget presenterar två applikationer, en för att navigera i spel och en för att sköta mediespelare.

— Touchless kommer att slå igenom stort. Men många implementationer kräver extra hårdvara, vilket kan fungera i en skrivbordsmiljö. För bärbara enheter vill användaren inte bära med sig utrustning, utan där måste lösningen ligga på mjukvarunivå, säger vd Joakim Nydemark.

Företaget har i dag 16 anställda och planerar nyrekryteringar under året. Styrelseordförande är Joachim Samuelsson.

Kristian Svensson

Thomas Gårdängen, en av två grundare till mobilteknikbolaget Crunchfish i Malmö, lämnar verksamheten. Hans ägande övertas av serieentreprenören Joachim Samuelsson, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.