tisdag 16 april 2024

inloggad som

Eight bildar ny byrå med Wonderleap

Kommunikationsbyråerna Eight och Wonderleap går ihop och bildar en ny byrå i Malmö med totalt 25 medarbetare och en omsättning närmare 40 miljoner kronor.

Vd blir Klas Tjebbes från Eight medan Anna Nordström Carlsson på Wonderleap går in som arbetande styrelseordförande och client director. I februari flyttar hon och övriga sju anställda på Wonderleap från lokalerna i Media Evolution City till Eight vid Gustaf Adolfs torg.

— Vi blir nu ett tydligt alternativ till de större byråerna i Stockholm, säger Anna Nordström Carlsson till Rapidus.

tjebbes - nordstrom portEight bildades 2009 då delar av personalen med Klas Tjebbes i spetsen köpte loss McCann i Malmö från McCann Nordic. Rötterna går annars tillbaka till mitten av sjuttiotalet och firman Werne & Co. Ifjol ökade omsättningen från 20 miljoner till cirka 25 miljoner kronor, uppger Tjebbes. Bland de senast tillkomna uppdragen märks kemiföretaget Bona.

— 2012 var ett bra år. Vi ökar både omsättning och vinst, säger Klas Tjebbes.

Wonderleap startades så sent som hösten 2011 av Anna Nordström Carlsson och Christian Godden, som båda lämnade Scandvision i Limhamn. Bland kunderna finns Inwido och Skånemejerier. Det förlängda räkenskapsåret 2011/2012 slutade på 13 miljoner i omsättning.

Personalen informerades om affären på onsdagsförmiddagen. Den nya byrån, Wonderleap & Eight, får sju delägare: Klas Tjebbes, Martin Johansson, Albin Wendel, Lars Larsson, Björn Lindén, Christian Godden och Anna Nordström Carlsson.

Kristian Svensson

Kommunikationsbyråerna Eight och Wonderleap går ihop och bildar en ny byrå i Malmö med totalt 25 medarbetare och en omsättning […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.