tisdag 7 maj 2024

inloggad som

Innovationsbron satsar på skånsk crowdfunding

Mincbolaget Emues har tagit in 800.000 kronor i riskkapital från Innovationsbron. Kapitalet går till vidareutveckling av en teknisk plattform som ska ge garanterad publik till band och konsertarrangörer.

Inom filmindustrin har crowdfunding, där filmmakare vänder sig till allmänheten för att genom många små bidrag få finansiering till specifika filmprojekt, växt som fenomen. Med Emues tjänst vill grundaren Markus Wiklander sprida fenomenet även bland konsertarrangörer.

Genom Emues kan användarna föreslå band till konsertarrangemang. Tjänsten parar sedan ihop bandet med ett spelställe. Därefter sprids speldatumet bland annat genom sociala medier och om tillräckligt många av Emues medlemmar har köpt biljett några dagar före spelningen blir arrangemanget av.

— Kapitalet från Innovationsbron går bland annat till att utveckla tjänsten för mobiler, tanken är att ta in ett par utvecklare under våren, säger Markus Wiklander, som i dag jobbar ensam med bolaget.

I Öresundsregionen har Emues närmare 2.000 aktiva medlemmar och har bland annat arrangerat konserter på Babel i Malmö. Affärsmodellen bygger på att Emues tar ut en bokningsavgift motsvarande den som digitala biljettjänster tar i dag. Ambitionen är att relativt snabbt nå en global marknad så snart den tekniska plattformen är fullt utvecklad.

Sedan årsskiftet är Innovationsbron en del av Almi.

Joel Lyth

Mincbolaget Emues har tagit in 800.000 kronor i riskkapital från Innovationsbron. Kapitalet går till vidareutveckling av en teknisk plattform som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Danmarkskollen – statsbesök och Eurovision

    Inget får danskar att prata om Sverige som ett kungabesök. Även Eurovision och en dansk bank som slukar svenska pengar tar stor plats i danska tidningar. Rapidus har koll på danskarnas Sverigebild.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

  • Fortsatt nedåt för Sturup

    Swedavias statistik för april visar att antalet resenärer vid Malmö flygplats fortsätter att minska, minus 39 procent i år jämfört med i fjol. Flygplatsen är därmed sämst i klassen av alla Swedavias flygplatser.

  • Starkt från Peab och Trianon

    Trianons aktie tog ett skutt upp när kvartalsrapporten presenterades i dag. Och Peab överraskar med rekord i orderingång. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.