söndag 28 april 2024

inloggad som

Samuelsson prisas som Skånes mest företagsamma

Serieentreprenören Joachim Samuelsson har varit Skånes mest företagsamma person under 2012. Det menar intresseorganisationen Svenskt Näringsliv som på måndagen delade ut priset för första gången.

Utmärkelsen har skapats i en tid då svensk ekonomi pressas av konjunkturnedgång och strukturomställningar. I förmiddags presenterade Svenskt Näringsliv en konjunkturprognos som ger ytterligare dystra utsikter för Skåne. Länet ligger på plats 17 av 21 när det gäller ekonomisk aktivitet under tredje kvartalet och även för företagens framtida produktionsplaner och anställningsbehov ligger Skåne klart under riksgenomsnittet.

— Vi ser ingen ändring i sikte, åtminstone inte det närmaste halvåret. Skåne är med sina exportföretag väldigt integrerat i Europa och när efterfrågan viker där samtidigt som kronan är stark blir det tryck från två håll, säger Svenskt Näringslivs regionchef Rolf Elmér.

Hans recept för att komma ur knipan stavas entreprenörskap.

— Det är därför vi gör den här tävlingen, för att visa att det finns de som vågar satsa, säger Rolf Elmér.

Närmare 3.000 personer från allmänheten har varit med och röstat fram Joachim Samuelsson som årets mest företagsamma. Han jobbar just nu med mobilteknikbolaget Crunchfish i Malmö, men lämnade så sent som i våras Biomain i Helsingborg efter en mångmiljonaffär.

— Saker och ting omvandlas hela tiden ute i näringslivet. Nu finns möjligheter som inte finns under högkonjunktur. Även om det i dag är svårt att hitta kapital, är det bättre tillgång på kompetent personal. Det är sällan att loppet är helt kört. Det gäller bara att anpassa sig och hela tiden tänka på att skapa värde för andra människor, säger Joachim Samuelsson.

Kristian Svensson

Serieentreprenören Joachim Samuelsson har varit Skånes mest företagsamma person under 2012. Det menar intresseorganisationen Svenskt Näringsliv som på måndagen delade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.