fredag 29 mars 2024

inloggad som

Purple Scout knoppar av dagispejlning

En extremt driven trebarnsmamma som redan har sin egen ekonomi tryggad för det närmaste halvåret. Det är drömentreprenören för IT-konsultbolaget Purple Scouts vd när bolaget nu letar efter någon som kan ta över dotterbolaget Barnkollen, med teknik för att GPS-spåra dagisbarn.

Barnkollen startades förra året av Purple Scouts vd Johan Strömhage, som drev det tillsammans med kommunikationskonsulten David Borg. Bolaget säljer GPS-sändare med tillhörande mobilapplikation till förskolor och dagis. Genom att sätta sändaren på barnen kan förskollärarna ha koll på bortsprungna barn.

Sedan starten har Purple Scout, som omsatte 38 miljoner kronor senaste räkenskapsåret, investerat ett ensiffrigt miljonerbelopp i Barnkollen. Men David Borg lämnade nyligen Purple Scout och Johan Strömhage hinner inte med att både driva Purple Scout och Barnkollen. Därför letar bolaget efter någon som kan ta över drift och utveckling av företaget, som fysiskt kommer att få kontor på inkubatorn Minc.

— Tekniken är så gott som färdigutvecklad och vi tänkte inom kort även lansera en produkt för privatpersoner. Men jag hinner helt enkelt inte med detta själv, säger Johan Strömhage.

Idén att söka entreprenörer externt kom från Mincs avgående vd Bodil Rosvall Jönsson, som sitter i styrelsen för Purple Scout.

Anders Frick

En extremt driven trebarnsmamma som redan har sin egen ekonomi tryggad för det närmaste halvåret. Det är drömentreprenören för IT-konsultbolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]