lördag 18 maj 2024

inloggad som

HiQ stänger Köpenhamnskontor…

|  , ,
|  ,

KnowIT meddelade förra veckan att bolaget gör sin första etablering på den danska marknaden. Samtidigt drar andra svenska konsultjättar öronen åt sig. Cybercoms danska verksamhet har krympt ytterligare de senaste månaderna och nu stänger HiQ sitt Köpenhamnskontor helt.

Framöver kommer hela verksamheten i regionen utgå från HiQ:s nya lokaler i Ideon Gateway i Lund. Neddragningen kommer efter att bolaget en längre tid brottats med vikande efterfråga på den danska marknaden. HiQ sysselsätter i dag 125 personer i Öresundsregionen, mot cirka 140 för ett halvår sedan.

— Det är snabba svängningar, men just nu känns det väldigt bra. Vi har 20-30 uppdrag vi måste tacka nej till eftersom vi inte har kapacitet nog, säger HiQ Skånes vd Jon Carvell.

Även konkurrenten Cybercom känner av turbulensen på marknaden. I ett sparprogram som presenterades i går ska koncernen spara 45 miljoner kronor om året genom att bland annat minska personalstyrkan i Sverige med 70 personer. Malmökontoret berörs i mindre utsträckning av varslet, däremot inte verksamheten i Köpenhamn, som redan bantats successivt till att sysselsätta 30 personer.

— Marknaden är tuff, men det har varit värre. Fjärde kvartalet känns ändå som en liten förbättring, säger Ebbe Bo Hansen, chef för Cybercoms danska verksamhet.

Erik Olausson

KnowIT meddelade förra veckan att bolaget gör sin första etablering på den danska marknaden. Samtidigt drar andra svenska konsultjättar öronen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]