torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Tactel följer jättarna – expanderar i USA

Malmöbaserade Tactel är på offensiven i USA. De senaste månaderna har två nya kontor öppnats på den amerikanska östkusten, där IT-bolaget har kunder som Intel och Qualcomm.

Utöver basen i San Diego har Tactel numera adresser i Folsom och Redwood City i Kalifornien samt Portland i Oregon.

— Vi har en del intressanta nya kunder och startar upp kontor nära dem, säger Sverigechefen Jonas Andersson till Rapidus.

Vilka de nya kunderna är vill Jonas Andersson inte specificera. Såväl spelutvecklaren Electronic Arts som hårdvarujätten Oracle har sina globala huvudkontor i Redwood City, medan Intel har sitt huvudkontor i Portland och en större utvecklingsenhet i Folsom.

Även på hemmaplan fortsätter Tactel att expandera. I början på hösten öppnade det nya Stockholmskontoret under ledning av Martin Holmberg, som rekryterats från franska IT-konsultbolaget Valtechs svenska gren. Även i Malmö har Tactel anställt en handfull personer under hösten. Inklusive dotterbolaget SouthEnd Intercative sysselsätter koncernen i dag 150 personer, varav ett 100-tal i Sverige.

Bland de större kunderna i Sverige finns Sony, Telenor samt Ericsson, där Tactel bland annat arbetar med grafiska gränssnitt för IP-tv i hemmet. Jonas Andersson räknar med att dubbla förra årets rörelseresultat, som slutade på 4,9 miljoner kronor, medan omsättningen landar på drygt 60 miljoner kronor, vilket är i paritet med 2011. Totalt omsatte koncernen i fjol 121 miljoner kronor.

Majoritetsägare i Tactel är nordiska riskkapitalfonden FSN Capital III medan de tre grundarna Marcus Ivarsson, Per Henriksson och Tomas Fiedler äger mindre andelar.

Erik Olausson

Malmöbaserade Tactel är på offensiven i USA. De senaste månaderna har två nya kontor öppnats på den amerikanska östkusten, där […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad