fredag 17 maj 2024

inloggad som

IT-entreprenör flyttar till Silicon Valley

Lommabolaget Alien Interactive ska expandera i USA och därför flyttar grundaren Martin Bråkenhielm till Silicon Valley. Där ska han få bolaget att växa internationellt.

Martin Bråkenhielm— I USA tror vi att vi kan träffa rätt människor och snabbare få stor utväxling på flera sätt, säger han.

Han åker nu i höst tillfälligt till USA och planerar att i början av nästa år flytta över med hela familjen. Martin Bråkenhielm betonar samtidigt att bolaget inte är färdiga med Sverige — bolagets övriga sex anställda blir tills vidare kvar i Skåne.

Resan sker inom ramen för Innovationsbrons program Market Access Silicon Valley, som syftar till att hjälpa svenska bolag att snabbare in på den amerikanska marknaden. Tolv företag är med i programmet, men Alien Interactive är det enda skånska bolaget som har antagits.

Programmet består av tre faser, och i den sista fasen sitter bolagen på plats i Silicon Valley i tre månader. Men Martin Bråkenhielm har inga planer på att åka tillbaka till Sverige i första taget.

— Vi har visioner som vi hoppas kommer att infrias, och då kommer vi att vara i USA ett bra tag. Jag hade inte åkt till USA om jag hade tänkt att snart åka hem igen, säger han.

Alien Interactive grundades 1999 och har utvecklat en palett av olika IT-verktyg, som till exempel kundhantering och säljstöd. Verktygen går under samlingsnamnet BizPart, vars huvudprodukt BizPart Engage är en produkt som ska öka engagemanget hos medarbetare eller partners. Nyligen avslöjade Rapidus att bolaget fått en stororder från koreanska Samsung.

Anders Frick

Lommabolaget Alien Interactive ska expandera i USA och därför flyttar grundaren Martin Bråkenhielm till Silicon Valley. Där ska han få […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad