söndag 2 juni 2024

inloggad som

Switchcore-veteraner laddar för nystart

Förra året sökte Ideonbaserade Packet Architects 250 miljoner kronor för att ta fram ett supersnabbt chip till dataswitchar. Bolaget planerade ett namnbyte till PacketArc, startade ett USA-kontor och rekryterade en ny vd — men efter ett tag tog det stopp. Ingen investerare nappade, namnändringen genomfördes aldrig och bolagets vd Charles Gershman slutade.

— Vi behövde mycket pengar och pratade nästan enbart med internationella investerare. Men riskviljan var inte speciellt stor, säger teknikchefen Robert Wikander.

Samtliga personer bakom Packet Architects har en bakgrund i hårdvarubolaget Switchcore i Lund. I samband med att Packet Architects tog en paus valde några av medarbetarna att söka sig till andra halvledarföretag i regionen, medan andra började ta konsultuppdrag för att kunna återuppta arbetet med Packet Architects.

— Nu har vi arbetat som konsulter i snart ett år, och därför samlat pengar på hög. De pengarna ska vi använda för att ta fram en fungerande prototyp, något som har varit ett krav från våra potentiella kunder. I januari kör vi igång igen och då kommer vi att anställa ett par personer, säger Robert Wikander.

Bolagets prototypchip ska göra det möjligt att skicka fler datapaket per sekund i de switchar som finns i datacenter och serverhallar runtom i världen. Målet är att göra switcharna mindre och strömsnålare samt att få en effektivare koppling mellan datorservrar och switchar.

Anders Frick

Förra året sökte Ideonbaserade Packet Architects 250 miljoner kronor för att ta fram ett supersnabbt chip till dataswitchar. Bolaget planerade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Höga frekvenser i Lejonkulan

    Beammwave utvecklar en teknik för framtidens 5G- och 6G-mobiler som kallas digital beamforming. Ett radiochip med tillhörande antenn och algoritmer […]